Tüm web hosting paketlerimizde SSL sertifikası ücretsiz tanımlanmaktadır.
İnceleMail Sunucunuz hangi platformda olursa olsun, 10 Adet maile kadar taşımalarınızı Ücretsiz sağlıyoruz.
İnceleÖzel optimize edilmiş yüksek performanslı, ışık hızında sunuculara ücretsiz taşıma fırsatıyla sahip olun!
İnceleKolay erişim özelliği ile yüksek yatırım maliyetleri ve bakım derdinden kurtulun!
İnceleDijital ortamda müşterilerinizle daha hızlı ve etkin bir şekilde etkileşime girmenizi sağlayan uygulamalar!
İnceleTüm web hosting paketlerimizde SSL sertifikası ücretsiz tanımlanmaktadır.
İnceleMail Sunucunuz hangi platformda olursa olsun, 10 Adet maile kadar taşımalarınızı Ücretsiz sağlıyoruz.
İnceleÖzel optimize edilmiş yüksek performanslı, ışık hızında sunuculara ücretsiz taşıma fırsatıyla sahip olun!
İnceleKolay erişim özelliği ile yüksek yatırım maliyetleri ve bakım derdinden kurtulun!
İnceleDijital ortamda müşterilerinizle daha hızlı ve etkin bir şekilde etkileşime girmenizi sağlayan uygulamalar!
İnceleGünümüzde kullanıcıların sunuculardan kesintisiz bir biçimde yararlanabilmeleri adına geliştirilmiş çok çeşitli barındırma türleri söz konusudur. Sanal sunucular dışında fiziksel sunucular ya da bulut sunucular, bu yöntemlere örnek olarak gösterilebilir. VDS olarak kısaltılan Virtual Dedicated Server da işte tam olarak bu amaca odaklanan bir sanal sunucu türüdür.
VDS teknolojisinde donanımlar birbirinden bağımsız şekilde çok daha ufak sunuculara ayrılır. Bu çalışma prensibini ortaya koyarken sanallaştırma teknolojisinden somut bir şekilde yararlanır. Virtual Dedicated Server teknolojisinde site yöneticileri, kendilerine özel ayrılan RAM ya da işlemci benzeri kaynaklara sahip olur. Bu işleyişi sağlayan temel unsur ise VDS’dir.
Özellikle performans nitelikleri ile beraber izolasyon konusundaki becerisi ile VDS son derece etkin bir hosting çözümü olarak kabul edilir. Verimli yapısıyla ön plana çıkan bu özel teknolojinin detaylarını, sağladığı yararları, diğer sunuculardan farklarını, genel düzeyde avantajlarını ve dezavantajlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
VDS ya da bir başka ifadeyle Virtual Dedicated Server, kullanıcılara web uygulamaları oluşturmalarında, dağıtma ve barındırma süreçlerinde ciddi bir kolaylık ve işlevsellik kazandıran sanal makineleri ifade eder. Kullanıcılar VDS özelinde bir hizmet aldığı zaman, kaynaklarının garantili olduğundan emin olur. Bu sayede günün her anında CPU’nun maksimumuna sahip olma şansı bulur. Çünkü RAM ile birlikte diğer tüm kaynaklar kullanıcılara özel olarak ayrılır. Bu da organizasyon akışı için son derece kilit bir noktadır.
Virtual Dedicated Server esasen özel bir sunucu gibi olmasına rağmen teknik olarak sanaldır. VDS farklı müşterilerle paylaşılmadığından dolayı çok kiracılı bir ortamın oluşması söz konusu değildir. Bu ortamda her bir VDS’nin kendine özgü bir CPU alanı, bant genişliği, işletim sistemi ve en önemlisi disk yeri bulunur. Günümüzde farklı ölçeklere sahip pek çok işletme; bakıma ihtiyaç duymaması, uygun maliyetlere temin edilebilmesi ve gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip olması nedeniyle VDS’ye ilgi göstermektedir.
Genel itibarıyla Virtual Dedicated Server, web sunucusunun farklı alanlara ayrılmasına imkan tanır. Bu avantajlı hosting hizmeti ile beraber sunucuya ait farklı safhalar, tamamen bağımsız şekilde faaliyet gösterir. Kimi kullanıcılar Paylaşımlı Hosting ve VDS Hosting hizmetini birbirine karıştırsa da her iki hizmet arasında önemli farklar söz konusudur. Yazımızın içerisinde bu farklardan özel olarak söz edeceğiz.
VDS, Virtual Hosting türleri arasında kendine yer bulur. Altyapı açısından VDS hizmetini sağlayabilmek adına fiziksel cihaza olan bağlılık ortadan kalkar. Bu tip hosting hizmetlerinde bulut sunucuların kendine has işletim sistemleri bulunur. Özel durumlarda farklı yazılımları sanal sunucu üstüne yüklemek suretiyle kullanmanız mümkündür. İşte tam da bu esnada ana sunucudan yükleme yapmak bir zorunluluk olmaktan çıkar. Virtual Dedicated Server, sanal bulut sistemleri sayesinde tıpkı somut bir sunucu oluşturmaya benzemektedir.
Oldukça güvenli bir yapıya sahip olan VDS, sadece bir fiziksel sunucu sayesinde birden fazla sanal makine oluşturmaya dayalıdır. Tüm bu sanal makinelerin kendine ait kaynakları, yapılandırması ve işletim sistemi söz konusudur. VDS kullanıcıları kendi sunucuları üstünde %100 kontrole sahip olabilirler. Çünkü bahsettiğimiz tüm bu sanal makineler, birbirinden izole haldedir. Kullanıcılar arzu ederlerse kendi özel güvenlik ayarlamalarını yapabilir ya da yedekleme planları oluşturabilir.